Thursday, October 16, 2008

Either One

Start this week onwards, banyak sangat2 undangan kawin, open house etc...
Sungguh, kalau bley aku takmo hampakan setiap undangan....
tp apakan daya "PILIHAN" perlu dibuat...

The main thing yg buat aku betul2 frust, aku kene pilih nak g wedding Ckin atau sukan antara HQ dan Zon Kuantan. Ingat teringin gak nak masuk futsal, dah lama tak lari cam katak kat padang futsal tu... dalam masa sama, bley g makan angin ke Cherating ke...Cadangnya la... tp aku dah nekad utk g kenduri Ckin. Rasa tak sesuai le sesangat aku tak g wedding Ckin...
So, maybe next time aku bersukan.

Pastu kenduri Eafi (Wawasan gang) pun sama... Aku try utk attend wedding Eafi di Sg Koyan, Dlm masa sama, hb's friend pun ada kenduri di Banting... Agak jauh la.... tp untuk memenuhi undangan Eafi, Hb kata "Ok !!!" [really hope for that]

Cerita pasal kenduri, Hb's friend ada mengamanahkan aku utk buat sirih junjung, pulut kuning dan buahan utk hantaran wedding dia pada 16hb Nov [mujur tak clash ngan wedding Faiez, 15th Okt]... Utk pulut kuning & buahan, InsyaAllah, I will do... tp sirih junjung mana aku reti beb...
So, back to pengalaman masa tunang sis aku di KB, aku cadang nk tempah je kat florist... ok la tu...

Reason kenapa hb [of course, me...] bertanggungjawab utk hantaran itu, sbb kawan dia tu anak yatim paitu, pastu 2 kakaknya pun tak dapat attend (nurse - xdapat cuti..) So, senang cite, family aku la kira wakil family dia... Mmmm sedihkan.... Aku ni kira bersyukur la masa kawin, org tua masih hidup, tak tau la kan..anak2 kawin nanti...sempat ke tengok....InsyaAllah, panjang umur boleh la uruskan.

Aku pernah attend wedding Mas (my excoursemate). Pun sgt sedih [harap dia tak baca entry ni] Sedih sbb mengenangkan betapa bertuahnya aku punya ibubapa lagi.... Dia pun anak yatim.... Alhamdulillah, adik2 n mak sedara dia ada di majlis yg sgt bermakna pada dia....

Sorry, syahdu sesangat saat ini...

ps : Close account Q3 dah siap... yahuuu

3 comments:

faeizah said...

ko maksudkan "faiez" tu aku ke org lain? kalo aku, nmpknya sama le ngan kenduri kwn hubby ko..

faeizah said...

aku taktau lak ko teror wat hantaran2 nie hehhe...

RAI said...

Ko ler...sapa lagi...
Emm tu la.... takpe..
Pandai la aku adjust nanti..
Akan ku belah badan ku jadi 2...
Huhu

Aku tak reti la Faeiz !!!
Ni bidan terjun ke terjun bangunan ke tak tau la... belasah je....