Tuesday, September 9, 2008

:: GOOD PLAN OR NOT ::

Fikiran aku ni makin kelam kabut...
Kengkadang terfikir aku apa yg aku cari selama nih...
Bukan maksud tak bersyukur dgn apa yg ada...
Tapi lebih kepada apa yg aku nk capai...

Bila tgk among of my cousin/sis sibuk2 mintak KPLI...
Aku pun cam berminat...
Ye la... senang ke ye jadi Cikgu (Nor, pls advise...)
Dalam hati aku jawapannya...
Memang aku nak...

Tp terlalu byk pro n con yg terpaksa aku review...
Sbg contoh, my benefits working here (dah inform previous entry)
Tp bila fikirkan family n time constraint...
Esp jem setiap hari... yg boleh bikin botak kepala aku nih...
Yes, aku nak...

At the same time fkirkan hutang aku yg dah keliling pinggang...
Mana nak survive dgn elaun byk itu sms aku training nanti (itupun kalau berjaya)
Aku jadi confuse la...

Pastu bley plak terfikirkan kalau aku bersalin...
Ye la...skang ni sume co cover.. tu yg bley bersalin kat private hosp.
(Dah naik lemak la pulak...)
Aku jadi confuse...

At last...
Aku kata... bia aku bersalin lagi...
Yang pasti before 35th, aku nk jadi cikgu...(sbb limit smpi umo 35 je)

Ntah la...
Hubby cakap, kene lepaskan salah satu rumah...
Kalau nk kurangkan hutang...
Itu aku tak kisah sgt...Sbb dah cover dgn duit sewa...
Tp hutang lain macam mana?
Kereta? Rumah? Personal Insurance for us? Maid? Yuran sekolah etc...

4 comments:

faizah 'paish' said...

i would like 2 help u (n myself actually)..if u r interested..

intan said...

aikkk...kompius aku xsangka ini pulak yg ko fikir, aku igtkan kalau dh stabil 5-6 thn keje dh xfikirkan kpli lg.emmm aku dh malas nk fikirkan ini kalau fikirpn aku jd kecewa xtahu keputusan aku satu thn dlu tolak diploma perguruan lepasan ijazah satu keputusan yg tepat atau x? tolak sbb nk dtg sni teman hb belajar,harap2 ada hikmahnya.irhaziq

RAI said...

paish :
Ko ckp ko takmo jd cikgu...Ko bg kat Pyan n Mak ko je jadi cikgu...
hehe...

intan :
Smpai satu tahap, aku busan la keje... that y terpk ke arah tu...
Ko penah dpt? La... takpe ko dah ada Master. Blk sini nanti.. Ko n Azam sesame la mengajar... tp tak yah la g Bintulu lagi...
Baik ko dok serdang je...hihi...
Bgtau Azam, byk lagi hutan belum tebang kat serdang tu... huhu

dapat tak emel jack?

faeizah said...

ntah..kdg2 tgk cikgu cam relexs je..sepupu aku pun cikgu. betullah rai, skang kita byk benefit & maybe gaji pun ok..tukar keje lain, bajet semua lari..huhu.

apa2 pun pikirlah baik2 ek..