Thursday, September 18, 2008

:: Aku Nak Raya...::

Notebook ku telah bertukar !!!!! Bukan tukar notebook…Cuma update Microsoft Office 2007. Agak cantik… tp ada something yg buat aku tercari-cari (tak reti la tu…)
Tahun ni aku nk raya seraya-raya nya (ada ke…..) Aku nk cover tahun lepas nya raya.. sbb thn lepas aku tak dapat raya… g umah siblings pun muke cam siput sedut… Pastu masa cousin bertunang pun aku melepek je kat umah MIL. Tak larat sesangat !!!! Semuanya gara2 pregnantkan Aiman

Tahun ni, InsyaAllah… Raya la aku !!!!

Cuma takde open house… sbb? Kali ni cam byk nk pakai duit da…. Maid will come soon…. So, need to spent money dlm RM2k lagi (or maybe less). Pastu ada buat some renovation kat wet kitchen. Mujurla dapat bonus thn ni (Tempias dari gomen sbnrnya tu…) Ntah bila la nak buat house-warming nih... Aku pun tak tau… maybe thn depan, 2 thn lagi, atau mungkin tak buat langsung. (Kira masa wedding kakak aku buat kat umah aku masa tu, kan… kira house warming la tu, bley la kan….)

Baju raya aku, hb dan Adam, kitorang recycle je. Pakai blk baju masa wedding kakak aku.
Aiman plak… takde baju melayu la… malas nk beli…takde saiz (padahal membazir je). Pakai je la apa yg ada… Cuma ada la 2 pasang baju aku tempah (dah siap pun) utk dipakai di hari raya…Actually, ada satu tu kaler hijau… bley la pakai ms wedding Ckin nanti (arahan pengantin !!!!) Bab2 baju ni aku sempoi je…pakai je mana yg ada. Org kampong bukan pernah tgk aku pakai baju tu… Kalau perasan pun… peduli hapa aku….

Aku suka ofismate bukak lagu raya da!!!!!

Aku nak raya da !!!!!

5 comments:

norhasniza said...

hehe..ko nak jadik cikgu ke rai..dari segi gaji mmg kureng la tapi masa tu mmg ada tuk keluarga.tapi cikgu skrag pun bnyk kerja opis kena bwk balik

norhasniza said...

hehe..ko nak jadik cikgu ke rai..dari segi gaji mmg kureng la tapi masa tu mmg ada tuk keluarga.tapi cikgu skrag pun bnyk kerja opis kena bwk balik

P.E da legend... :) said...

wah wah wah...nak raya sakan nampak. nanti jangan lupa raya umah aku eik. aku dok taman amanputra puchong.. jemput la yeerrr

mama nurins said...

aku pun nk raya gak...tapi baju raya glemer aku tak siap daaa...nk pow laki soh beli yg ready made yg glemer tu la...aci x

RAI said...

Nor : Still confuse... Tp tak apply pun yg baru2 nih...hehe

P.E : Ko wat Open House la...
Crab Chillies ya !!!! InsyaAllah aku datang

Mil : Welcome to my blog...
Ko pun excited nk raya ek.. cam aku...Asyik kembung je... thn ni baru kempis... Takpe berabih kan duit P.E ngan baju paling CUN. Jgn sedih2.... Thn depan raya... leh pakai yg tu plak...