Monday, May 25, 2009

susu oh susu

Oficially, Adam dah stop minum susu... Kesian gak.... tp aku nekad... aku biarkan puting susunya lunyai....smpai tak leh dihisap. Pastu aku buang dlm tong smpah depan mata dia...
Aku cakap....pastu ni minum susu + milo dalam botol straw atau cawan je....

Tp 3 hari test....dia ok...tak mintak pun susu + milo.... tp makan nya sangat kurang....
aku selalu membebel.... bila dia takmo makan nasi.... ayat aku senang je... "Kalau Adam lapar mlm ni, ibu tak tau...." Kejam sgt ke aku sbg Ibu?

Aku takut dia akan kurus kering....
Tp tu semua ujian kan, hopefully seminggu je dia camni... harap dia leh makan nasi cam org lain....

To Adam, be strong.... Ibu mmg garang dan kejam... tp semua tu utk kebaikan Abg Adam, kan...
(Ramai org kata, Adam ni matured dan very independent...)
Adakah sebab aku garang sgt...?

6 comments:

P.E da legend... :) said...

x pe geng, garang ade sebab

mama nurins said...

bila la aku bley stern sebegitu rupa dengan nurin & alya tuu...pacifier dia pon masih x ley nk buang lg...uwaaa

sue-arief said...

naper x bg minum susu??? or ko nk train anak ko minum dlm cawan?? confuse jap...

faeizah said...

anak first kan mmg selalu independent. biasalah sometimes kita tegas ada sebab. aku rasa aku pun garang nanti heh

norhasniza said...

pia pun puting tu cm nyawa jer.pikir jugak cmnela nak pisahkan nanti

RAI said...

P.E : bagus...aku setuju

Mil : hehe... 2thn setengah leh try free diapers dulu....

Sue : dah beso le.... takkan nk hisap botol lg...

Faeiz : aku mengaku aku lambat matured...sbb sume kakak aku buat...
dajah 3 aku still main balik sliper...akak aku dah pandai iron baju, basuh kasut adik2 dan sidai kain !!!

Nor : takpe...Rayyan ni...jgn bg puting lagi....hehe...