Wednesday, June 3, 2009

Really stress............

Td check up...
baby still breech...
I'm really stress...
Need time and support from my family esp my mom....
Do I need something to do before next 2 weeks @ next check up?
Atau tak berani...?
Ada baca tentang ECV, Doc pun ada sebut...
Even ada member pun pernah buat mende tu...
Tp, bley tak dia move sendiri tanpa ECV?
Pls...pls..pls...

9 comments:

P.E da legend... :) said...

Oooooo rai, byk2 la bersabar. Klu ko lg stress cian baby ko... Ingat Allah taala + doa byk2.

Faizah Muhammad said...

Doc ade advice ke wat ECV? seriau plak aku rai..ape pun jgn stress sgt..ko relax bb pun relax..insya Allah, Allah permudahkan semuanya. Baca surah Al-Insyirah selalu bila rasa susah hati.

faeizah said...

sabar ek rai. aku gi check-up..doctor kata uri aku lower..dia kata takdelah lower sgt..tp lower. kedudukan baby semua ok. org kata boleh naik sendiri ek. risau gak nie..

RAI said...

P.E : Ya InsyaAllah, aku sedang "pujuk" dia untuk "turun" ke bawah ni....

Paish : A ah... aku pun dengar ECV sakit... tp kalau itu je jalannya... tp Doc advice at least at 36 weeks la...
InsyaAllah... aku baca surah tu... tq

Faeiz : Bila rahim kembang, selalunya uri akan naik balik. InsyaAllah....aku dulu kena masa 2nd baby.... ko tak leh terlalu aktif..takut bleeding...

faeizah said...

aku nie dah terbiasa semua buat sendiri..kdg2 terlupa. husband aku pun selalu ingatkan aku bykkan rehat..

Lissa said...

Rai, member aku pernah jadi macamni, 36 weeks still breech. dia kata dulu, dia buat byk2 sujud, selalu buat semayang hajat atau masa sujud solat 5 waktu, lama sikit masa sujud. pastu, lama2, baby pusing bawah. normal delivery..

org kata, masa sujud, space perut besar sikit, so, baby senang nak moving... try la, kita berusaha.

faeizah, aku dulu dalam 8 bulan aku still uri bawah, then, ikut kata org2 tua, masa rukuk buat lama2... alhamdulillah, last scan dah naik uri.. famili aku memang prob uri bawah ni, kezen2 aku semua kes sama..

nikNadim said...

puan nik raihanah...awok preggy kah sekarang ini? tak sangka terjumpa blog ini...ternampak link awok kat sini: http://mybreastpumpshop.fotopages.com/

RAI said...

Lissa : tkasih atas advise tu.. InsyaAllah aku coba....

Nik Nadim : Wekem2.... Naufal pun nk dapat baby ke..? uit.... abihkan kursus dulu...hehe

nikNadim said...

naufal kena tunggu besar lagi baru buleh adik...hehe...nway take care & all da best ok...byk2 doa...