Friday, February 20, 2009

Ye ke....?

Odit 1 : How long have u been here?

Me : Almost 6 years

Odit 1 : Is it your 1st job after graduate?

Me : Nope, 2nd job. 1st job at small odit firm, just 4 months...
I joined here as trainee before entitle as exec...

Odit : No wonder...U sgt byk pengalaman (Chinese slang...)

Me : Really (laugh) ----- byk aku kelentong ko sebenarnya during auditing....

Of course la..... Auditor tu baru 3 bulan join PwC...

Officially, today is their last day here...Alhamdulillah...everything ok, no icm
Even this auditing is the simplest la...... huh....harap2 jumpa lagi derang ni thn depan...
Huhu

3 comments:

faeizah said...

EY pun baru habis audit company aku...
ikut orgle kan..ada yg simple je, tak tanya details sgt. ada yg cerewet tu, cerewet sgt..

sue-arief said...

ofis aku pun tgh diaudit. auditor dr s'pore. sib baik diorg x kacau idup aku...

RAI said...

Faeiz : Odit nk untung, amik fresh graduate, cam blur je, gaji derang pun murah lg sbb fresh...tp audit fee tiap thn naik...cam co aku, byr RM43k thn ni....cam byr bodoh je...nama je gah sbb derang ni big 4....tp takde maknanya....

Sue : Indirectly derang kaco gak ko... maybe dari segi reporting je kot..hehe