Tuesday, July 20, 2010

Tentang mereka lagi.....

Update tentang 3 kiddo :-

Adam

1) malam dah free nappy tp kadang2 pancit gak, kadang2 kejutkan dia utk ke toilet sbb aku tau...dia dok tahannnnn je tu...
2) suke snap pic guna hp E72 aku (dan Aiman pun) tang ni mesti gaduhhhh je...So, kalau Adam kaco Aiman snap pic...Aku cakap "Jgn bg Aiman nangis nnti hantu datang". Sbnrnye tak patut aku cakap cenggitu, kan... tp tu je cara tak bg derang gadoh....
3) dah start VY, so far, aku lom jumpe teacher lagi cemane dia...hehe...malas kan aku...
4) dah Iqra'2. kali ni sambung 2 huruf.. cth ba-ro, na-ja... so Adam akan tanya, ba-ro tu ape? Mata ke hidung ke tetek???? (tak relevan tul soklan tu)... tp actually aku pun tak tau...Alasan aku bg..."Baca je la....Ibu pun xtau..." tak patutkan aku bg jawapan tu...hish...Aku mmg takde basic Arab lor nak terangkan camne ek...

Aiman

1) dah gemuk cikit... berat 10kg (now, Aiman is 2.5 y.old).
2) last week, ajar dia free nappy, memula tu berjaya... pastu 2nd n 3rd bocor... kiraan aku every 20 min dia akan wi-wi... so, this weekend nk try lagi la... every 20min bawak dia g toilet...
3) sibuk nk snap gambar guna hp aku....
4) dah leh wat simple ayat (oh ye...Si Aiman ni berat sikit mulutnye) cth : Man Tut maksud Aiman kentut. Nak Kar Omen maksuh Nak tukar ultraman (channel)

2 comments:

Faizah Munirah said...

ko mmg berhati waja la Rai..da start potty train Aiman..bile la aku nk start. hu3..btw, Aiman still my STAR..caiyok Aiman!! he3..

RAI said...

kalau bab mandi + air... mmg dia STAR.. air pun takut kat dia..haha

Harap betul la aku berhati waja...haha..jgn sekerat jalan cukup..