Wednesday, October 28, 2009

keciwa

Aku frust sgt2 bila Anas mula menolak putting aku… Hmmm… Tatau la nk cakap pe… mmg sedih !!! Syok sgt ngan putting botol tu…

Stok sekarang, kira2 aku boleh bertahan smpi dia umur 6-7 bulan. Everyday aku pump dapat la 26oz, tp 16oz dia dah minum pada hari tersebut (bukan utk buat stok). So, kira2 mmg takleh smpi target utk setahun… adakah dgn pumping without direct bf, susu akan tetap keluar? Ada sape bley bg jawapan?

Bila dia tido, aku sua kan…. Nak la dia hisap…. Tp jgn la sua puting aku time dia xtido atau mengamuk nk tdo…
Aku nk try weekend ni… harap aku berjaya…

Kalau aku gagal…. Bulan 3 thn dpan confirm smbung blaja….

# aku tak kisah pun tgk Anas melalak kelaparan…. Tp ayahnya yg kesian, suruh sua kan putting botol…

3 comments:

Faizah Muhammad said...

byk tul susu ko rai..aku x byk la..mcm2 da aku cube..mkn ni, mkn tu, petua ni, petua tu..kalo pam paling byk dpt 3oz je..tu pun makan 1/2 jam. anak aku pagi2 bgn tido je nak susu badan cos byk..lain2 mase, XMO. huh, nk kire senang mmg la senang, kasi botol je..tp x puas hati la..nk kas susu bdn jgk kalo bole..any suggestion?

RAI said...

Tp frust siut...

3 oz tu byk la faiz... pump je... jgn berhenti... tp pump 1 side je...1 side lagi spare utk baby minum. akunye prob ni sbb puting leper kot... sbb tu tak best dia nk hisap...

Lissa said...

nipple confusion. dulu indah pun camtu. tapi pastu aku tukar nipple botol- peristaltic nipple pureen. pastu OK. kat selayang mall ada jual.

ko boleh cuba jugak bagi nipple yang aku beli kat ckin tu... baby dia dah takde nipple confusion. along dulu pakai tu pun, ok. nama dia First years brestflow. http://www.breastflow.co.uk/products.htm

ada jual kat toys r us.

pastu, pasal pumping je w/o bf, aku rasa boleh kot... cuba cari kat google or susuibu.com.

aku tak sabar la nak ada baby tgk korang sibuk2 bf ni. hehe.