Friday, August 21, 2009

Tagging

Tag from Pn Normila - my x coursemate kat UPM, aka wife kepada P'E (my x coursemate gakz since matriks)


1.He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
811 – 816… tak pun 555 atau 701. Tp selalu merajuk ngan Adam… tak abih2 611. Aku? Lari naik atas tgk je la Tv3 (kat atas takde Astro). Confirm takde org nk berebut

2. You're out to eat, what kind of dressing does he get on his salad?
Thousand island & mayonis

3. What's one food he doesn't like?
Susu tepung mmg allergic, pastu any lauk yg kaler putih (i.e : singgang ikan @ daging) – makan… tp wat syarat perut je la…
Tp yg peliknya sup tulang & sup ekor makan lak…

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Carrot Susu or Milo Ais. Tp kami mmg berbeza…aku kalau betul2 air panas… mesti panas betul..kalau dia nya air panas…suam2 kuku je… (hish…tak selera den….)

5. Where did he go to high school?
SM Ahmad Maher, KB. Actually byk kene tukar sekolah sebelum tu, sbb asyik gaduh dan buat hal je… Alhamdulillah la, jadi org gakz akhirnya (bapak dia yg kata, bukan aku…)

6. What size shoe does he wear?
7 kot. Dia tak reti pakai kasut mahal… sejak kawin aku tgk dia pakai kasut murah je…
Time bonus last year aku belikan kasut RM 300. Dia tak pakai… pastu aku tanya nape tak pakai…Dia jawab… Nnti tapak kasut haus…sayang la nk pakai… (he is toooo sempoi). Tp skang syok le plak pakai kasut tu… thn depan nya bonus kene beli hadiah kasut lagi gamaknya…

7. If he was to collect anything, what would it be?
Ntah… takde pe kot… Dia cam aku gaks….seme nk buang…

8. What is his favorite type of sandwich?
Seme telan…janji kenyang (again, he is too simple)

9. What would this person eat every day if he could?
Nasi….

10. What is his favorite cereal?
Seme telan….

11. What would he never wear?
Apa punya soalan la…..

12. What is his favorite sports team?
Liverpool – football. Actually semua dia suka tgk esp hoki, volleyball, football n badminton.
Selalu berangan nk wakil mesia dlm sume game yg dia suke… tp apa kan daya…
Perut mengatasi segala2nya… (wakakaka…) selalu aku underestimate perut dia… tp sama je ‘ketimbulan’ perut dia… bertambah lagi ada la….

13. Who did he vote for?
Tgk je….takde vote2 la…..

14. Who is his best friend?
Mat Rafie – member sekampung ngan dia…skang dok Putrajaya

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
Aku cakap nk reno umah cam ni la cam tu la… dia leh kata “Ok la tu..takyah nk tukar2…”
Aiseh…. Lomah tul aku…. Tp dlm masa yg sama dia layan je la bini dia ni….
Bab reno or deco rumah, mmg terserah pada aku… sbb pada dia seme dah perfect

16. What is his heritage?
Siam (Bapak) + Banja (Omaknya…)

17. What is his favourite colour?
Puteh kot. Actually dia nya baju dalam wardrobe seme FOC. Sbb selalu attach ngan sukan…
Sekali dapat 3-4 helai..Beli sendiri takde maknanya...aku rasa kalau takde baju free tu, smpai koyak la kot dia pakai baju yg sama.... Sbb free, leh le pakai baju n kasut Adidas, Kappa, Admiral, Line 7....

18. What is his habit?
Kentut… (Even my gangs kat UPM pun panggil aku Kentut, sbb sama je laki bini)

19. What is he proud of?
Kilatkan tayar 2 biji kete kat porch tu..(tp basuh malas…… g kedai je..)

20. Who he loves the most?
Aku la….

Sorry Mil, it takes long time to finish this thing... actually 2 lagi tagging tu tak sompek nk wat.. Len kali... InsyaAllah...

Next person :-

1) Lissa - dulu kini selamanya... byk rahsia den tau nih...
2) Faeiz - mmber since primary school
3) Faiz Wawasan - Wawasan Never Die Gang
4) Nik Nadimah - my kezen
5) Lynn - UPM gang

9 comments:

faeizah said...

nanti aku jawab..pjg beno...

norhasniza said...

ko dah abes pantang ker rai

RAI said...

Faeiz : hehe...

Nor : hari ni (24hb Ogos - 37 hari)
Eh..ko ngan keling jawab
tagging aku ye...

nikNadim said...

aiyark...smpai skang den tak pernah buat tagging yang telah ditagged...need a try huh :-D

nikNadim said...

btw emel add awok apa ek?

RAI said...

Cis... malah sungguh la cikgi ni...

mama nurins said...

wahh..terbongkar rahsia ko...ko posa x rai???

Lissa said...

aku mengambil masa yang lama untuk jawab entry nih.. hehehe...

RAI said...

Mil : masuk arini dah 4 hari ponteng... on off lagi darah aku ni

Lissa : jawabla... nk tgk pak cik camne lak