Monday, March 16, 2009

CERITERA

BABY

Ari Jumaat ari tu pergi buat full scan kat APSH….. dan gender result menunjukkan, aku bakal create team takraw. Huhu….maka maknanya, makin kurus dan maintain la lepas ni (jgn jeles Nor dan Sue)

Nak tau rahsia kurus aku, beranak la boys reramai…. Pasti tinggal tulang cam aku. Oh ye…sejurus dapat result t terus sms kat Mina (my sis) … “Another boy will comes out” Dia balas, “Boy lagi? Takde la Illiyyin lepas ni? “ Aku pun balas “Simpan je la nama tu utk baby Mina” . FYI, my sis yg beriya2 nak letak nama baby aku…bila boy je terus dia suh aku cari sendiri nama baby…. Hampeh tul adik aku tu… Owh ye…congrats to her sbb dapat good result in SPM. Moga Berjaya menjadi pharmacist satu hari nanti !!!!

2nd person aku sms kat Ckin, dia terus bgtau Along (Kak Mas), and I got sms from her. Dia kata “Welcome to the all boys association. Nnti leh create team bola” (FYI : Along ada 3 boys)

Dah start gedik2 dlm perut. Hehe

AIMAN


Pada umur satu tahun, beratnya hanya 7.6 kg…Dah ada 3 batang gigi (baru nk tumbuh)
Alhamdulillah tak demam (maklumla, dah tua baru tumbuh gigi…..)

Bila dah pandai jalan, nenek (my maid) kata, makin tak boleh buat kerja….pantang lepa, dah ada atas meja makan, kemas cabinet dapur mmg hobi. Dia keluarkan semua Tupperware bawah sink, dan duduk dalam cabinet tu…At last, nenek kena pindahkan yg berkaca dok kat belakang2

Mangsa buli abang Adam (kadang2….bila tiba hangin khus khus Adam)

Pernah sekali aku g ke dapur 2 saat, keluar je kat hall, aku tgk dia takde. Aku tanya maid aku yg sedang jemur kain kat luar, mana Aiman? Dia kata “Tak tau, bukan kat dlm ke…?” Puas aku panggil nama Aiman dlm umah tapi takde…Cuak gile…G kat parking lot, tgk bawah kete Avanza. Takde…Kete satu lagi takde. Sbb ayah dia dah keluar….Pelik n confius… Tetiba dengar suara dia kat umah sebelah. Dah sampai pintu masuk umah Umi dah…. (FYI, aku dok sebelah umah mak aku n ada pintu kecik antara 2 umah tu) Dia bley sengih je!!!!

Bila tanya mana bulan, dia jawab “Atasss” Sambil tangan tunjuk kat atas (nenek ajar), bila nmpak sejadah, terus sujud. Bila dengar azan, terus tangan kat telinga smbil cakap “Arrrrrr”, bila bg tudung, dia letak atas kepala aku/dia. Bila bagi kasut, letak kat kaki.

Suka duduk atas perut aku (sakit la adik dalam perut !!!!!)


ADAM



Selalu gaduh ngan nenek (tak suke mandi pagi, suka kaco adik Aiman)

Pernah aku blk ofis, dinding kene conteng ngan magic pen…. Apa lagi mengamuk la aku n hb. Mujur boleh hilang color tu (guna la cat ICI jika anda ada anak kecik)

Kawan baru kat sekolah : Ardini, Qistina, Alisya, Putri, Muhammad, Malik. Yg lain? Cina (dia kata nama Amoi je….)

Pernah balik skolah nangis!!! Tanya knapa? “ Malik pukul kat muka” Tok Ma (Umi) cakap, nnti pukul Malik balik (bagus tul Tok Ma ngajar cucunya…..hehe)

Setiap hari pakai “baju cantik” dan ajak ayah g Giant (Ingat Ayah cap duit ke…?)

Addicted to Ultraman. Kami akan aman sekejap bila ada cite Ultraman

Tp kadang2 ayah yg merajuk ngan Adam. Sbb ayah nk tengok bola. Tp Adam tetap ngan #611 nya…. Hahaha….

Tak suke tgk ibu pakai baju selekeh (suh ibu pakai baju cantik2 je) (currently, aku selesa ngan baju kelawa je….kalau leh…. G ofis pun pakai baju kelawa !!!)

Satu malam, aku kepenatan gile… So, dia tanya aku…. “Ibu kena g hospital ke?… Lain kali ibu jgn makan banyak, nanti buncit lepas tu kena g hospital” pastu aku jawab…”Ok pas ni ibu tak makan byk lagi….” (Hint Adam takmo adik lagi kot!!!!)


AKU

Makin gedempol
Makan banyak, jalan dah tak larat. Berat dah 48kg (timbang last check up on 13hb Mac)

Dah rehat sikit kat opis (keje byk absorb kat staff lama n baru) Aku just control je…hehe. Tp any progress boss akan tanya aku gak!!!!

Keadaan fizikal memaksa aku tidak daftar baking class. InysaAllah, lepas dah kurus ni…aku try meluangkan masa dan duit aku ke kelas tu (byk guna RM woooOOO)

4 comments:

faizah 'paish' said...

alhamdulillah..anak lelaki kan harta umi-ayah..da tua sok sah2 ade yg menjage..he3

sue-arief said...

boy pun ok janji sihat. ala ko jgnla nk buat team takraw... futsal ok heheheh

faeizah said...

wah..tambah hero lagi. takpelah rai..yg penting anak sihat.

aku tak dpt bayang lak ko gemuk cemana..heheh. 48kg..kalo ikut aku ok lagi kot (sbb aku tinggi kot). belum timbang berat lg..rasanya naik. sok check-up..bila ada selera tu, asyik mkn je. kat opis pun mengunyah je hehe

RAI said...

Paish : InsyaAllah...harap2 gitu la... tunggu gang wawasan lain. sapa dapat baby girl dulu nih...
Ko? Diana? Leen? Mars? Hehe...
Aku dah surrender dah...

Sue : Futsal? Takmo wooo...penat wooo....

Faeiz : Ko tinggi gilos... Aku ni 48 kg tu dah terkangkang2 jalan dah ko tau !!! hehe