Wednesday, September 1, 2010

Tragedi pilih tudung

Ha... mesti korang seram kan baca entry nih... Huh.. mmg seram...
Last week, geng ofis + aku g redah onak dan duri ke Arked, area Masjid Jamek semata2 nak cari tudung murah.. pastu, semalam (cuti Merdeka) aku g nk tukar tudung kakak aku, sbb cutting ala minah Indon cket...

Memula tu aku cakap ngan hb, kita g naik motor je la..sbb mesti jem tahap cipan, maklumlah public holiday... tapi dia kate ok kot, last2 kitorang + kids naik kete... derang tinggalkan aku kat LRT Masjid Jamek dan aku pun zasss le teruskan misi aku tuh...

Adik kedai tu pun dah cam aku + aku pun syok ler pilih tudung. Org ramai, tp takde lah ramai cam kitorang g hari sebelum tu... Sedang syok aku memilih, tetiba ada sorang adik pompuan ni tarik tangan aku ngan kuatnye....

Tp disebabkan dia cun, aku takdelah marah mane pun, just tanya elok2, "Kenapa??", pastu dia pandang mamat belakang aku tuh smbil kata "kak, org lelaki belakang akak tu, tak betul..."
Huh... Tercengang makcik... pastu aku buat muka cool + ucap tq kat budak tu, dan teruskan misi aku lg.... bila dah dapat 2-3 helai yg aku nk, aku tanya la budak tu (dia pun dok memilih tudung kedai yg sama).

Aku : "Mamat tu buat ape, dik?"
Dia : "Dia dok gesel2 kat akak, dia punye tu dahhhh..... teg*ang"
Aku : Astagfirullallahalazim, terima kasih ye...

So, everytime dia lalu lalang kat kitorang, aku dah jauhkan diri...

Bila dah settle semua misi, aku pun zass nak balik la... kat pintu depan aku nampak mamat tu...
Huh...skery giler aku...

Dlm hati aku kata: "Nk ikut pintu hujung sane ke... hish cam jauh la plak..takpe la tawakal je la... smbil baca ape yg patut"

Lalu je aku jalan sebelah mamat tu, zass aku lari cam pelari marathon....

Tetiba teringat kat Eafi + Fitri pernah terserempak ngan mamat gile seks, dia tunjukkan anunye...

Huh...hilang sekejap muke brutal Fitri masa tuh... tercungap2 lari ketakutan... wakaka...

Balik rumah, aku cite ngan Umi... Umi cakap kat Mekah pun ape kurang nya...Pak Arab kebanyakkannye camtuh...

Wah....lagi skery...

5 comments:

P.E da legend... said...

rai, patutnyer ko amik gambo mamat tuh. publish skit kt sini. so that klu org lain ternampak mamat ni, mereka akan berjaga-jaga la.

Faizah Munirah said...

sungguh bernas cdgn di atas rai..siyes!

Lissa Ahmad said...

tapi, mesti teringat nak lari laju2 je, takde teringat nak tangkap gambar... huhuhuh..

norhasniza said...

kalo ko menjerit mesti org dah bantai mamat tu rai

RAI said...

masa tu pk nk "pilih tudung" je... tak terpk pun nk amik gambar ke lari ke...wakaka

aku tak jerit, sbb majoriti kat situ semua pompuan....huhu