Tuesday, April 14, 2009

25 weeks

Alhamdulillah. baru balik check up... everything goes smoothly....
The baby n plasenta at the right position...
The movement n the growth at a very good level....

Bila doc cakap, at 25 weeks....
I feel so scary.... bila dihitung2.... just tinggal 11 weeks to deliver...
Ikut history, macam tu la.... at 36 weeks mmg everything dah ready utk keluar....
And me?.... ready to push.... hehehe...

Semoga selamat semuanya...
Amen....

Sementara sedang menunggu turn utk dipanggil jumpa Doc Fauziah,
nurse ni datang kat aku n terangkan serba sedikit tentang bf dan EBM, at least at 6 months...
then, aku cakap kat dia.... my target is 1 year old.... harap berjaya dan semuanya bergantung kpd aku (kekuatan dan semangat) aku untuk maintain bf dan EBM.

Dan, nurse tu tak abih2 bgtau even susu dah merudum, try to pump n pump...
Sbb ia akan merangsang pengeluaran susu lagi...
From that i realize...itu yg aku gagal buat masa production susu aku down gilos...
Huhu...

nanti aku paste kan beberapa artikel tentang bf khas utk rakan2 sekelian...

for working mother, to maintain bf until 2 years old is not easy..... sy cukup salute mereka2 ini...
for housewife....no wonder la......................!!!

2 comments:

faeizah said...

nanti ko paste le apa2 yg patut..bleh share. almaklum..aku nie first pregnancy...

RAI said...

Ok....ada masa aku paste....
tak pun try g http://limaunipis.blogspot.com
aku suka baca BF journey dia....