Thursday, July 28, 2011

Confuse

Tadi, Geng study (Bro Rem/Jeem) nak belanja aku makan asam pedas, nak meraikan kejayaan kami dapat CF A+ dan A di area Ampang, kecik je kedai tu, tp ramai nye orang tak hingat. Teruja jugak aku tgk cara dia masak. Sbb dalam periuk besar tu, dah siap2 ready kuahnya.. Customer just pilih ikan fresh, ditimbang dan direbus dlm pot dengan kuah dlm periuk besar tu. Mmg pelik.. ayam ke telor ke semua dia goreng kat situ, based on request. Sedang asyik kami borak2, tetiba ada sorang tukang masak ni mengambil sesuati spt kapur dan menconteng ke keliling periuk besar tersebut.

Sy tersangat confuse... Ape yg dia conteng? Kenapa? Beria2 aku tgk benda yg dia pegang kat tangan tu.. aku yakin.. dia cam kapur papan hitam masa sekolah dulu..tp kecik sgt..

Dalam hati sy dok pk sesuatu yg tak sedap..
Sy bukan ada ilmu yg boleh merasa sesuatu dlm kedai itu, tp sy pelik atas dasar ape dan kenapa dia berbuat begitu?

Wallahualaam

4 comments:

NikNadimah said...

dio tulis tgal byk mano lg kuoh

RAI said...

haha.. dia bukey buat garisan.. hanya contengan yg tiada makno.. conteng macey budok2 conteng dinding tuh... huhu

paish said...

kalo sangsi, xleh mkn..he3

RAI said...

licin jugak makan.. cuma tak mo g makan lagi.. haha