Monday, April 18, 2011

Kejam ke??



Semalam aku hangin tahap gaban..
ada 2 insiden yg betul2 buat aku marah

Kes 1 - Adam skang dah pandai pegang duit (actually sejak sekolah kat pra) sbb kat luar sekolah ada pakcik aiskrim bertenggek kat situ... So, hari2 mintak singgit.. So, semalam (Ahad) ada motor aiskrim lalu.. dia pun beli dengan duit RM1... dan dapat satu aiskrim batang.. Dia pun lari kat umah sebelah (mak aku) sbb nk makan kat sana... yg adik dia 2-2 ni dah melalak tak hingat kat rumah..
Aku pun dengan nekad.. g umah sebelah..potong 2 aiskrim tu

1/2 aiskrim - Anas
1/2 aiskrim - Aiman

"Adam, ko tengok je Aiman & Anas makan" full stop

Kejam ke aku???

Kes 2 - Actually, bonus baru masuk ari Jumaat aritu.. dah nekad nk beli besikal Anas, sebab asyik gaduh ngan Aiman je.. tp ayah nya g Ipoh.. So, malam tadi..  bila ayahnya dah balik... kitorang nk g la Manjaku kat Sri Gombak (sbb sane murah sikit compare to Butik Anakku), bila aku start je enjin Avanza, tetiba bunyi helikopter mengaum belakang kete.. rupenye... ekzos kete keluar air.. terus aku panggil si 2 teruna itu... geramnye bukan kepalang... Ayahnya tak yah cakap la.. tinggal rotan je tak keluarkan.. (sbb dah nak gerak)

last2 kene denda tinggal kat umah.. bawak Anas je g beli besikal.. bila dah nk gerak.. Ayahnya pulak suruh panggil anak teruna dia.. dlm kete senyap sedu...tak de "bersilat atau berkarate dlm kerete" sunyi sepi...

Sesampai je kat kedai..aku dah sound awal2 "No toys OK... becauser u are very-very notti" ... Senyap (hanya angguk je tanda setuju)

Bila pulang, Anas org yg paling gembira...

Kejam ke aku???

3 comments:

ina said...

biasa la rai..kadang kena kejam gak..baru diaorg faham yang kita memang marah n mmg diaorg buat salah kan....

P.E da legend... said...

cam tu la rai, anak2 kena diajar. kalau tak diaorg tak tahu mane betul mane salah...

bak kata david teo, melentur rebung biar dari buluhnya....

RAI said...

Betul2 aku setuju...

smpi kadang2 kering tekak menjerit-jerit.. haha...