Monday, April 5, 2010

Satu hari utk diri sendiri

Kalau la seminggu ada 8 hari.. pasti satu hari itu utk aku.. Letih yg teramat sgt sekarang ni.. sejak jadi student ni… rasa cam tak de masa utk diri dan family… tp… utk berhenti setakat di sini… itu tidak mungkin… weekend pun tak rupe weekend dah… ada je benda yg perlu dibuat…

Anas – 8 months

Dah boleh duduk, merangkak… dan bangun dengan melepaskan tangan sebelah…sgt mengada2 bila ada ibunye… nk dukung je… ngan ayahnye…time gurau, bley la… time mengamuk…jangan harap!!! Dah cam orang…la ni…yg authorized leh dukung dia…Cuma aku n bibik je… yg lain…BOLAYANNNN

Aiman – 2 tahun sebulan

Makin mengada2 dan sgt manja… la ni batuk dah slow sikit… allergic ubat hari tu…habis naik gatal2 kat badan… lepas mandi, trend amik baju sendiri…takmo yg kita keluarkan..pastu pilih baju ulraman dan Ben10 je…. Kemana2 akan bawak buku ultraman, dan bantal busuknye tu… Makan? Takdenye…susu je 24 jam… badan dah cam lidi…kurus!!!!

Adam – nak masuk 5 tahun

Byk keletah dan kelentong pun banyak gak… Sekolah OK… Ngaji pun OK… masih Iqra’ 1. Aku lah jadi ustazah nye..walaupun mengelat je…sakit kaki la… ngantuk la…geram aku kat sekolah dia tak focus agama… perlukah aku tukar sekolah next year? Tp sekolah yg aku aim tu tak terima budak 3 tahun… Ingat nk anta Aiman + Adam satu sekolah next year… nampaknye masih ngan sekolah ni gak le thn depan..

6 comments:

ina said...

best rai..kalo ada 1 hari tok diri sndr..cam bahagia jer..tapi kalo ada pun..mesti kita x dek masa tok diri sendiri gaks....

Faizah Munirah Muhammad Sutan Mudo said...

ye la rai..even ade 9 days/week pun, rasanye same jek..ni la nasib ibu2 berkerjaya ye..redha je la..hu3

Faizah Munirah Muhammad Sutan Mudo said...

anyway, best of luck! blajo rajin2..aku ni x tau la bile nk menjejak langkah ko tu

Lissa Ahmad said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Suraya Arieff said...

Rai.. anak kita satu kelas huhuhu.. pasal agama tu ntah apa ntah dia ajar... kena ngajar sendiri la nampaknya...

tp yg sakit kepala bila mkn aku suruh baca doa ker bismillah ker dia kata teacher tak ajar pon... sabar je lah

faeizah said...

kejapnya anak ko dah besar ek rai. bila besar..lain pulak ragam nye. sabo jelah.

aku pun nak sambung study..to tunggu dulu kot..target dah ada master by age 40..