Monday, December 14, 2009

tatau tajuk ape nk letak

So far... aku blur hari ni.. maybe sbb mood monday blues as usual comes on Monday.
Tp pending list yg buat tiap2 hari tu... makin bertambah2...Pagi2 lagi aku dah tampalkan Assessment of quality of Recons and Financial Statements yg Holdings bg last year... ntah kenapa aku jumpa dalam draf paper aku yg aku sorting last week.

Last year, my company (u can consider ME) to be at no. 3 rating (from 10-15 subsidiaries in Holdings Co) berasaskan assessment tersebut. Antara criterianya adalah :-

1) The No. of errors in draft FS (Financial statements)
2) Timeliness in preparation of draft srarutory FS and disclosure checklist
3) No of adjutsment, reclassifications and errors in disclousure made in the FS
4) The no of errors in consolidation package submitted.

sebenarnya, sy rasa bangga aku dapat rating no. 3 last year.. walaupun aku rasa banyak salah yg aku dah buat, tp sy leh consider 2 things:-

1) The auditor had wrongly judge/counted the errors, or
2) The other companies had more errors than mine

Tahun ni, sy janji dgn diri sendiri (not even promis to my boss) sy akan pastikan sy buat error dlm kuantiti yg sgt minima.

Huh... beban sy makin berat sejak bergelar senior this year. aku pening/bingit dgn dokumen disekeliling meja aku...

Aku mahu CUTI......

ps : Esok dan lusa aku cuti... maybe g SOGO dan IKEA..
nk menghabiskan bonus yg masuk esok... harus kah aku?
Hehe...(gelak org gatal nk shopping)
apape pun... sy kene g school Adam dulu... byr yuran..

STOP... (aku nk tdo.. 15 min lagi nk kol 2pm dah...)
dadaaaaaaaaaaaa

4 comments:

norhasniza said...

bonus???nak nak jugak hehe

Nadimah Mahmood said...

wowwwwww bonoss....besssstnya!!!

RAI said...

ni bonus utk anak masuk skolah... pas byr yuran sek adam, gua pun g shopping secara sederhana je... bukan dapat juta2 lemon pun...
haha

faeizah said...

salam rai. lamanya aku tak jenguk blog ko nih. aku dah start keje dah..malas btul hehhe. syoknya dpt bonus. gi IKEA beli apa?? :)
anyway..selamat tahun baru..